Kinesiologia

Kinesiologia on luontaisterapia, joka yhdistää modernin länsimaisen tiedon ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta sekä idän tuhansia vuosia vanhan meridiaaniopin.

Kinesiologi tarkastelee ihmistä energeettisenä kokonaisuutena, jolle on luonnollista pyrkiä palautumaan kokonaisvaltaiseen tasapainoon. Tämän näkemyksen mukaan ihmistä ei voida tutkia ja hoitaa vain erillisinä osina, sillä fyysinen keho, tunteet, ajatukset ja ympäristö vaikuttavat toisiinsa energiatasolla. Hyvinvoinnin ehto on energian esteetön virtaus kaikilla näillä osa-alueilla. Energiavirtauksen kulku voidaan tarkistaa lihaspalautteen avulla. Tämä menetelmä perustuu länsimaiseen fysiologiaan, sekä kiinalaisesta lääketieteestä tuttuihin energiaratoihin.

Kinesiologian perustaja on amerikkalainen kiropraktikko George Goodheart. Hän kehitti kinesiologian perehdyttyään 1960-luvulla kiinalaiseen meridiaanioppiin. Hän oivalsi yhteyden kehon elinten ja lihasten välillä. Goodheartin kehittämä kinesiologia, Applied Kinesiology, suuntautuu kiropraktikoille ja lääkäreille.

Hänen kollegansa John F. Thie (1933 – 2005) puolestaan keskittyi kehittämään kinesiologiaa siten, että kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus sitä opiskella. Hänen toiveensa oli, että jokaisessa perheessä olisi ainakin yksi perheenjäsen, joka pystyy kinesiologian avulla auttamaan perhettään ja ystäviään.

John F. Thien kehittämät kinesiologian peruskurssit ovat nimeltään Touch for Health. Touch for Health –kurssit ovat oma kokonaisuutensa, ja niille voi mainiosti osallistua ilman, että tavoitteena on kinesiologin ammatti. Samalla Touch for Health-kurssit muodostavat kinesiologin ammattikoulutuksen kansainvälisen perustan. 

Tästä voit tulostaa esitteen Tervetuloa diplomikinesiologin vastaanotolle (Adobe PDF-tiedosto, 254 Kt)